Skip to main content
Home - Peuteropvang

Peuteropvang

Peuter Speel Academie

Peuters willen al snel meer doen dan dat ze eigenlijk kunnen. Het streven naar een stukje zelfstandigheid begint ongeveer bij de leeftijd vanaf 2 jaar. Bij de Peuter Speel Academie van Het Paleisje hebben wij oog voor deze ontwikkelingen en helpen wij uw kind om deze op een speelse wijze te stimuleren. We dekken samen de tafel, stimuleren in het zelfstandig aantrekken van kledingstukken en helpen u als ouders bij de zindelijkheidstraining.

Ook de motorische ontwikkeling gaat hard in de peutertijd. Uw kind kan op zijn of haar tenen lopen, met twee voeten tegelijk springen en heeft een stuk meer uithoudingsvermogen dan voorheen. Ook hier speelt onze Peuter Speel Academie op in door uw kind veel aan bewegingsactiviteiten deel te laten nemen zoals o.a. peuteryoga en peuterdans. Ook de fijne motoriek wordt geoefend door o.a. het eten met een vork, het zelf smeren van de boterham, het prikken met de prikpen etc.

Onze Peuter Speel Academies zijn er voor kinderen van de leeftijd 2 tot 4 jaar. Hier worden zij op een luchtige manier voorbereid op de basisschool door middel van peuteractiviteiten. Hieronder vallen taal-en rekenactiviteiten die gebaseerd zijn op het VVE-programma ‘Startblokken’.

Alleen wanneer uw kind geïnteresseerd is in de activiteiten, neemt hij of zij hieraan deel. Uiteraard heeft uw kind gedurende de dag ook vrije speeltijd! Wij zijn tenslotte van mening dat een kind, kind moet blijven!

Iedere 6 tot 8 weken staat er een bepaald thema centraal. Tijdens elk thema zal er een uitstapje gemaakt worden dat aansluit bij het betreffende thema. Uitstapjes naar bijvoorbeeld de politie bij het thema ‘beroepen’ kunnen hier onder vallen. Op deze manier maakt uw kind als ware deel uit van het thema.

Overgang van kinderopvang naar peuteropvang

Zit uw kind op de kinderopvang van één van de Paleisjes en bent u geïnteresseerd in de Peuter Speel Academie? U kunt dit dan aangeven bij de pedagogisch medewerkers van de groep of bij de desbetreffende locatiemanager. Samen met u kijken we naar de voortgang van uw kind om te bepalen of hij of zij toe is aan de overstap naar de Peuter Speel Academie.

Om naar de Peuter Speel Academie te mogen gaan moet uw kind minimaal 2 jaar oud zijn en minstens 2 vaste dagdelen afnemen. U kunt uw kind een half jaar voordat hij of zij 2 jaar wordt opgeven.

Openingstijden
Iedere werkdag van 07.00 tot 19.00 uur
Bereken uw netto maandbedrag
Vraag een rondleiding aan!
Inschrijven