Skip to main content
Home - BSO

BSO

Buitenschoolse Opvang

Onze vestigingen in Bergschenhoek, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel (Meander), Rotterdam Centrum (Mullerpier), Rotterdam (Nesselande) en Barendrecht (Smitshoek) beschikken over een buitenschoolse opvang.

Onze buitenschoolse opvang is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Dagelijks zijn al onze BSO locaties geopend van 07:00 tot 19:00 uur. De buitenschoolse opvang bestaat uit voorschoolse opvang, naschoolse opvang en vakantieopvang. Er is bovendien de mogelijkheid om uw schoolgaande kind uitsluitend tijdens de schoolvakanties bij ons te brengen.

Het Paleisje verzorgt de BSO-opvang volgens de all inclusive formule waar Het Paleisje om bekend staat. Hierbij wordt onder andere het volgende aangeboden: een vers ontbijt voor kinderen die gebruik maken van de voorschoolse opvang, vers fruit, een broodmaaltijd, gezonde snacks en een verse warme maaltijd aan het eind van de dag. Met vrijwel alle allergieën, diëten en eventuele andere voedingswensen kan rekening gehouden worden.

Bij de buitenschoolse opvang worden relevante onderwerpen besproken, zoals bijvoorbeeld verliefd zijn en pesten met de emoties die daarbij horen. Ook spelen de kinderen een grotere rol in het dagelijks reilen en zeilen van de BSO. Ze mogen belangrijke beslissingen nemen over o.a. de aanschaf van nieuw speelgoed, aangeven wat ze tijdens de schoolvakantie graag willen doen, meehelpen met het maken van de weekmenu’s voor de warme maaltijd, het inbrengen van regels voor de BSO of bijvoorbeeld een eigen spel voor de BSO maken die ze met de andere kinderen kunnen spelen. Zo zorgen we ervoor dat de kinderen meer verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen, elk kind zich gezien en gehoord voelt en dat de BSO voor elk kind uitdagend blijft.
Daarnaast organiseert Het Paleisje een overvloed aan activiteiten, uitstapjes en workshops. Tijdens elke schoolvakantie wordt een fantastische planning gemaakt. De planning wordt vooraf bekend gemaakt, zodat de kinderen en u als ouders/verzorgers zich hierop voor kunnen bereiden. Zo ondernemen we avontuurlijke expedities naar bijvoorbeeld een brandweerkazerne, een ambulance of een dierenarts. Wandelen we door de bossen, gaan we gezellig picknicken, bezoeken we diverse speeltuinen en/of Plaswijckpark en maken we een cultureel uitstapje naar een museum. Tevens bieden wij huiswerkbegeleiding indien hier behoefte aan is.
Openingstijden
Iedere werkdag van 07.00 tot 19.00 uur
Bereken uw netto maandbedrag
Vraag een rondleiding aan!
Inschrijven